تعداد دفعات بازدید : 2364 ماخذ : شهرداری
نصب تندیس حضرت علامه سعیدالعلما درمیدان مهارت دیوکلا


نصب تندیس حضرت علامه سعیدالعلما درمیدان مهارت دیوکلا

به گزارش روابط عمومی شهرداری امیرکلا،باتلاش شهردار محترم وشورای شهر امیرکلا تندیس حضرت علامه سعیدالعلمادرمیدان مهارت دیوکلا

,درزادگاهش یعنی محله دیوکلای شهر امیرکلا نصب گردید.

مشخصات تندیس حضرت علامه سعید العلما:

-       ارتفاع تندیس 2متر

-       جنس تندیس بتن گلاسه

 سعید العلماء

ملامحمد سعید بارفروشی معروف به سعید العلما یکی از مشاهیر و دانشمندان قرن سیزدهم هجری قمری است

سعید العلما از اکابر مراجع و افضل مجتهدین روزگارش محسوب می‌شد و در نطق بیان و فصاحت کلام یگانه عصر خویش به شمار می‌آمد.

این دانشمند والا مقام پس از سال ها تحصیل در حوزه های مختلف ایران رهسپار عراق گردید و سالیانی دراز در کنار شیخ مرتضی انصاری از کرسی درس مراجع بزرگی چون شریف العلما مازندرانی و شیخ محمد حسن نجفی معروف به صاحب جواهر برخوردار بود و خود در تحقیقات فقهی آنقدر کوشش نمود تا به درجه اجتهاد رسید و همین امر موجب شد که همه روزه بسیاری از علما و بزرگان حوزه پای درسش حاضر شوند و از محضر او کسب فیض كنند.

سعید العلما پس از چندی روانه مازندران شد و ضمن اقامت در شهر بابل به انجام امور شرعی و دینی مردم پرداخت.

در کتاب «ازکلینی تا خمینی» آمده است:

سعید العلما استادی بزرگ بود و غیبت او از عراق او را از زعامت فرود آوردو توانایی علمی و فقهی سعید العلما به حدی بود که با وجود سعید العلما در جهان تشیع شیخ مرتضی انصاری از دادن فتوا خودداری می‌ كرد، تا اینکه کار به صورت مکاتبه کشید و بعد از آن بود که شیخ مرتضی انصاری به دادن فتوی اقدام نمود.

صاحب ریحانه الادب می‌نویسد: بعضی از اهل خبره او را هم سنگ شیخ انصاری دانسته اند و البته گاهی ترجیحش نیز می‌دهند..

مرحوم شیخ آقا بزرگ تهرانی درباره علامه سعید العلما می فرماید: او در ردیف شیخ مرتضی انصاری و از اعاظم علما و اکابر فقهای شیعه بود.

در کتاب ریحانه الادب هم آمده است که ایشان در قرن 13 از افضل مجتهدان، و در فن بیان و سخنرانی نیز بی‌نظیر و یگانه بود و از شاگردان مرحوم شریف العلمای مازندرانی، و در فقه و اصول به اجتهاد کامل و تام رسیده بود.

به هر صورت سعید العلما مازندرانی در هنگام اقامت خویش در مازندران، آنی از تبلیغ و تدریس و رسیدگی به امور مردم غفلت نورزید و جلسات درس و بحث مفید و ارزنده اش موجب شده است که از اطراف و اکناف مملکت بویژه از استان مازندران مشتاقان علم بدان سوی روانه شوند و از خرمن دانش او بهره گیرند. از جمله می‌توان از آیت الله العظمی شیخ زین العابدین مازندرانی و آیت الله حاج ملا محمد اشرفی نام برد.

 

وی بسیار متواضع و خوش برخورد بوده، و پیوسته با روی گشاده با مردم برخورد می‌کرد

 و متانت و وقار، صبر و حوصله و زحمت گوش فرا دادن به سوالات و درخواست های مردم موجب می‌شد که از محبوبیت روز افزونی برخودار شود.

پس از عمری خدمت به اسلام در سال 1270 هجری قمری دربابل، دار فانی را وداع گفت

 ودر همان شهر در انتهای بازار مسجد جامع ، مدفون شد و اینک مزار او در این شهر زیارتگاه اهل دل است. 

باتشکر از گروه حوزه علمیه تبیان

 

 


نسخه چاپی  نسخه قابل چاپ ارسال صفحه به دوستان  ارسال صفحه به دوستان دانلود فایل ضمیمه برای دانلود فایل ضمیمه اینجا کلیک کنید.




طراحی و اجرا توسط شرکت تحلیل گران آمارد